De nieuwe wetgeving: NEN ISO 20345:2011

  • Sinds de invoering van deze nieuwe Europese norm geldt bovendien dat niets aan de veiligheidsschoenen of -laarzen mag worden gewijzigd aangezien anders de certificering vervalt met alle risico’s op het gebied van veiligheid en wettelijke aansprakelijkheid.
  • Privé-steunzolen of andere zolen mogen om deze reden niet meer worden gedragen in veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen aangezien de veiligheidsschoenen en -laarzen in combinatie met deze zolen niet meer zijn gecertificeerd.

Gecertificeerde maatsteunzolen

  • Voor privé-steunzolen en alle andere inlegzolen geldt dat deze dienen te worden vervangen door gecertificeerde (podotherapeutische) maatsteunzolen indien deze worden gedragen in veiligheidsschoenen en -laarzen.
  • Deze maatsteunzolen dienen te worden vervaardigd volgens de eisen en met originele materialen van de betreffende fabrikant van veiligheidsschoenen en -laarzen. Uitsluitend dan zijn de maatsteunzolen gecertificeerd volgens de Europese norm.
  • De maatsteunzolen mogen niet worden overgelegd in veiligheidsschoenen of -laarzen van een ander merk aangezien de maatsteunzool en veiligheidsschoen of -laarzen volgens het concept van dezelfde fabrikant vervaardigd dienen te zijn.

Samenwerkingspartners maatsteunzolen

Van den Boom Schoenen levert uitsluitend veiligheidsschoenen en -laarzen welke voldoen aan de Europese wetgeving en normen. Voor de levering van gecertificeerde maatsteunzolen heeft van den Boom Schoenen een samenwerkingsovereenkomst met gecertificeerde orthopedische/ podotherapeutische organisaties. Deze samenwerking staat er garant voor dat de certificering volgens de Europese norm, NEN ISO 20345: 2011 blijft gewaarborgd

Vragen

Neem contact op

Heeft u een vraag, bel met Van den Boom Schoenen 0495 631 449 of stuur een mail naar info@vandenboomschoenen.nl
U kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.