Dames veiligheidsschoenen

Specifiek voor de iets smallere damesvoeten voeren wij diverse series in de damesmaten 35 tot en met 42. Deze veiligheidsschoenen hebben een smallere leest (pasvorm) dan de uni veiligheidsschoenen in de maten 35 tot en met 48. Emma en Elten hebben beide verschillende vlotte sportieve veiligheidsschoenen voor deze groep.

Sportieve veiligheidsschoenen

Dit type schoenen zie je bij vrijwel alle merken terug. Een sportieve uitstraling die qua looks veel op de privé schoenen lijkt. Vlot onder een jeans of bedrijfskleding. Mogelijk in veel varianten. Vrijwel iedereen voelt zich hierin thuis.

Sneaker veiligheidsschoenen

Niet te onderscheiden van de privé sneakers. In verschillen leesten (pasvormen) verkrijgbaar. Uni- pasvorm geschikt voor heren én dames. Speciale smalle leest al verkrijgbaar vanaf maat 35. Licht, soepel en comfortabel.

Waterdichte veiligheidsschoenen

Deze veiligheidsschoenen zijn voorzien van een speciale membraam laag in de voering. Sympatex, Gore-tex zijn gerenommeerde merken die toegepast worden in schoenen maar ook kleding. Waterdicht, maar wél ademend. Hoe kan dit? De structuur is zo gemaakt dat een waterdruppel niet naar binnen kan doordringen maar een warme waterdamp molecuul wel de weg naar buiten kan vinden. Dit systeem is ideaal voor diegene die in een vochtige werkomgeving werken.

Lasschoenen

Speciaal om te lassen, zijn lasschoenen natuurlijk het meest geschikt. Uiteraard halfhoog, de broekspijp valt hierdoor over de schoen. Daarnaast voorzien van een beschermflap over de wreef, gestikt met brandvrij garen, een hittebestendige loopzool en natuurlijk de snel-sluiting.  Deze dient ervoor dat de veiligheidsschoen snel uitgetrapt kan worden mocht er toch een warme spetter in de schoen terecht zijn gekomen. Normaal gesproken zullen lasschoenen altijd in S3 uitvoering zijn, een beschermzool tegen intrapgevaar is onmisbaar in deze ‘zware’ sector.

Lichte industrie of productie werkzaamheden

Voor deze sector worden vaker sportieve sneaker achtige modellen ingezet. Een S1 of S2 normering zal vaak voldoende zijn. Lichtgewicht, door de Polyurethaan loopzolen zijn extra comfortabel. Natuurlijk zijn er ook modellen die voorzien zijn van een extra kruipneus. Deze zorg voor een langere levensduur van de veiligheidsschoen wanneer er knielend werk gedaan moet worden.

Bouw of infrastructuur

Inherent aan de bouw of infrastructuur is vaak, zand, vuil, stof of vocht. Buitenwerkzaamheden in wegenbouw, ruwbouw, renovatie, installatiewerk of schilderwerkzaamheden vragen om sterke no nonsens veiligheidsschoenen. Bij deze collecties zijn een kruipneus, sterke materialen, een watertong die voorkomt dat vuil of waterspetters binnen dringen ook onmisbaar. Vanzelfsprekend moet bij zulk fysiek werk een comfortabele schoen ingezet worden die de hele dag door ondersteuning biedt.

Zware industrie of metaal branche

Komt qua comfort en praktische uitvoering overeen met de veiligheidsschoenen voor de bouw of infrastructuur. Echter deze modellen hebben een rubber loopzool. Extra sterk en hittebestendig.

Representatieve zeer geklede veiligheidsschoenen

Een breed begrip, voor de een kan dit een sportieve schoen zijn die onder een jeans gedragen wordt. Voor de ander moet de veiligheidsschoen passen onder een zakelijke outfit of herenpak. Voor deze laatste groep hebben wij een zéér geklede lijn die niet te onderscheiden is van de A-merken mode herenschoenen. Deze uiterst moderne lijn mag niet ongezien blijven!

Vragen

Neem contact op

Heeft u een vraag, bel met Van den Boom Schoenen 0495 631 449 of stuur een mail naar info@vandenboomschoenen.nl
U kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.